Deelname Cittaslow VoedFestival Sellingen 15 september 2018

Regenwater gebruiken

Het afkoppelen van regenwater op uw terrein of erf kan op verschillende manieren. Het regent vaker heel kort heel hard, zogenaamde piekbuien, hier willen we geen hinder van ondervinden in de vorm van wateroverlast. In Nederland zijn we gewend om water snel af te voeren, meer en meer is het zaak om water vast te houden in de bodem. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van de omstandigheden en de locatie, per situatie kan dit worden bekeken.

Het geïntegreerd oppakken van een project, waarvan het afkoppelen een onderdeel is, het levert een goed doordacht totaal op, waar grondslag, waterhuishouding, beplanting en andere elementen getracht wordt in verhouding en balans te brengen in een totaalplan.

Weet u niet waar of hoe te beginnen, ik werk graag stap voor stap met u aan een op maat gemaakt plan.

VoedFestival Sellingen

Jouw Bodem Mijn Bodem

Op zaterdag 4 juli 2015 werd in Onstwedde het eerste deel van het tweeluik Jouw Bodem Mijn Bodem gehouden. Samen met Gemeente Groningen, SFYM Groningen en plaatselijke agrarische ondernemers organiseerden we een filmvertoning van de documentaire Bodemboeren.

In het kader van het door de VN internationaal uitgeroepen: Jaar van de Bodem. waar extra aandacht wordt gevestigd op de enorme verscheidenheid aan ondergronds leven en de impact die het heeft. Denk bijvoorbeeld aan voedselveiligheid.

In de documentaire laat een vijftal boeren zien hoe ze hier een duurzame invulling aan proberen te geven. Na afloop werd er onder leiding van: Hans Harbers  over in gesprek gegaan met panelleden: Nanne Sterenborg, Harry Luring, Rineke Dijkinga, Harm de Vries en Klarien Klingen.

Afsluitend was er een buffet, het menu was speciaal voor deze dag samengesteld en om de kringloop compleet te maken was er een composttoilet.

JBMB is een uitwisseling stad – platteland, waarbij bewustwording van bodemvruchtbaarheid, voedselproductie en -verwerking voorop staan.

Deel twee van het tweeluik is gehouden op: 10 oktober 2015 in de stad Groningen aan de Paradijsvogelstraat: locatie Toentje.

Adresgegevens

Veenhuizen 16

9591 TG Onstwedde

Postadres

Fivelingo 47

3524 BH Utrecht

M: 06-29101828

E: marjannijland@gmail.com

KvK 63439778